A fost publicata metodologia privind constituirea consortiilor pentru invatamant dual

[ad_1]

Ministerul Educației anunță că a adoptat metodologia privind constituirea consorțiilor pentru învățământ dual, document care completează cadrul legislativ necesar atingerii țintelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Un consorțiu este constituit obligatoriu din următoarele tipuri de entități:

– instituții de învățământ superior de stat/particulare acreditate

– unități de învățământ preuniversitar de stat/particular acreditate

– unități administrativ-teritoriale (UAT)

– operatori economici.

IMPORTANT: Rolul unui consorțiu constă în creșterea calității oferite beneficiarilor în procesul de formare în raport cu nevoile pieței muncii, atât prin creșterea numărului de domenii și calificări și de competențe ale pieței muncii, identificate și previzionate, cât și prin asigurarea unui parcurs educațional dual complet pentru elevii înscriși în învățământul dual de nivel preuniversitar.

Documentul este disponibil aici:   .

foto: ziare.com

Articolul A fost publicata metodologia privind constituirea consortiilor pentru invatamant dual a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Previous post Ploiesti: Elevii claselor pregatitoare vor primi „Cutia scolarului”, plina cu rechizite
Next post Bursa de Valori Bucuresti celebreaza 140 de ani de la infiintarea primei burse de valori mobiliare in Romania. Eveniment aniversar desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei