EVENIMENT: Fortele Navale Romane au primit vizita oficiala a Comandantului Marinei Militare a SUA

[ad_1]

Comandantul Marinei Militare a Statelor Unite ale Americii, amiral Michael Gilday, a desfășurat, în perioada 19-20 ianuarie, o vizită oficială în România, ca răspuns la invitația transmisă de șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait.

Oficialul american, însoțit de șeful SMFN, s-a întâlnit joi, 19 ianuarie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu ministrul apărării naționale, domnul Angel Tîlvăr, și cu locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Gheorghiță Vlad, cu care a purtat dialoguri pe teme precum colaborarea dintre forțele navale americane și cele române, activitățile comune de instruire sau situația actuală de securitate din regiunea Mării Negre și flancul estic al NATO.

Delegațiile Forțelor Navale Române și Marinei Militare Americane au continuat vizita oficială vineri, 20 ianuarie, în portul militar Constanța, unde au urcat la bordul fregatei „Regele Ferdinand”, pentru prezentarea misiunilor navei și pentru discuții în domeniul modernizării fregatelor de tip 22. De asemenea, oficialii români și americani au vizitat Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, unde s-au întâlnit cu studenți și cadre militare, prilej cu care șeful SMFN, viceamiral Mihai Panait, a conferit Emblema de Onoare a Forțelor Navale comandantului Marinei Militare a SUA, amiral Michael Gilday. După această activitate, programul vizitei a continuat cu deplasarea la baza americană de la Mihail Kogălniceanu, pentru întâlnirea finală de pe agendă, cea cu personalul Diviziei 101 Aeropurtate a SUA.

Demn de precizat, vizita amiralului Michael Gilday în România reprezintă cea de-a treia activitate de acest tip desfășurată de echipa de comandă a Marinei Militare Americane, după vizitele comandantului Marinei Militare a SUA, amiral Michael G. Mullen, în noiembrie 2006, și șefului Operațiilor Forțelor Navale ale SUA, amiral Jonathan W. Greenert, în noiembrie 2014.

Articolul EVENIMENT: Fortele Navale Romane au primit vizita oficiala a Comandantului Marinei Militare a SUA apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Previous post EVENIMENT: Ambasadorii tarilor din Asia de Sud-Est in vizita la Primaria Ploiesti (ne-o fi mai… cald dupa?)
Next post Fotografie UNICAT cu mormantul Badei Cartan, la Sinaia