Lâna de lemn – izolația termică de care casa ta are nevoie
Astăzi, izolația din fibre de lemn este ceva cu care mulți constructori sunt deja familiarizați, nu doar in Europa, în America de Nord ci și în România.
Așadar, într-o lume tot mai mult chinuită de presiunea carbonului, concentrată în a schimba cât mai rapid viitorul pentru planeta Pământ, este normal să căutăm soluții care ne aduc avantaje suplimentare – pentru noi și pentru mediul înconjurător. Lemnul blochează CO2 în fibra sa, pe toată durata sa de viață, indiferent dacă acesta este într-o clădire (ca material brut ori finisat) sau, eventual, ca parte a economiei circulare, reciclat în mai multe produse pe bază de lemn și încorporat în clădirile viitoare. Prin urmare, lemnul aduce atât reduceri de carbon prin proprietățile sale izolante, cât și prin însăși fibra ființei sale.
Lemnul – darul naturii pentru noi
Lemnul este un izolator natural, ce depășește cu mult capacitățile altor materiale de construcție. Placările interioare cu lemn, susținute și de izolația din fibre de lemn, pot ajuta la reținerea căldurii în casele din întreaga lume – inclusiv din România. De sub pardoseală, în pereții interiori, în podul nelocuit ori la mansardă/acoperiș, lemnul ne ține cald iarna sau ne oferă răcoarea de care avem nevoie în sezonul cald.
Amprenta de carbon, redusă
Spre deosebire de materialul izolator convențional, plăcile și fibra de lemn pulverizată STEICO au un potențial negativ de încălzire globală. Datorită captării carbonului, acestea stochează mai mult CO2 decât cantitatea folosită pentru producerea lor.
Acest lucru ajută la reducerea carbonului din atmosferă, mai degrabă decât să contribuie la acesta. Izolarea unei case este ecologică deoarece ajută la reducerea consumului de energie. Utilizarea materialelor naturale, cu impact negativ asupra carbonului, permite să se urmărească această abordare, mai degrabă decât să se opteze pentru materiale cu producție consumatoare de energie și componente potențial periculoase pentru sănătate și mediu.
Descoperă aici cel mai avansat sistem de izolații cu fibră de lemn! La Izolațiinaturale.ro, prețul unei izolații cu celuloză sau fibră de lemn este comparativ cu cel al unei izolatii cu vată bazaltică.
Deoarece din 2021 încoace costurile cu energia au crescut vertiginos, eficiența energetică devine din ce în ce mai importantă pentru evaluarea valorii unei clădiri (dar și pentru bugetul familiei noastre). Acest lucru se aplică atât proiectelor de construcții noi, cât și lucrărilor de renovare. Tavanul de la ultimul etaj al clădirilor existente trebuie izolat dacă acoperisul de deasupra nu este izolat sau dacă nu respectă cerințele minime de izolare termică.
Izolează acum podul necirculat, mansarda ori acoperișul casei folosind Lâna de lemn made by STEICO, disponibila la Izolatiinaturale.ro!
Beneficiile izolatiei cu Lâna de lemn made by STEICO
- Poate fi suflata sau pulverizata. Grație acestui mod de aplicare ea umple golurile și stopeaza mai bine scurgerile de aer. Creeaza un strat compact de izolare, fără punți termice după aplicare.
- Mai puțini bani distribuiți pentru facturile de energie – fibra de lemn poate scădea costul de energie cu pana la 35%.
- Gratie materiilor prime bio, nu exista emisii de substanțe volatile periculoase pentru sanatatea noastra.
- Izolatie fonica de excepție, testata si acreditata.
- Risc scăzut la incendii
- Rezistență la foc, mucegai, insecte ori rozatoare
- Montaj rapid, fără deșeuri și pierdere de materiale
- Certificare, atestare și garanție pentru orice tip de lucrare.