Avantajele implanturilor dentare față de alte opțiuni de înlocuire a dinților

Pierderea unuia sau mai multor dinți poate fi o problemă majoră, care afectează atât aspectul fizic, cât și sănătatea orală și generală a unei persoane. Din fericire, există mai multe opțiuni de înlocuire a dinților disponibile astăzi, cum ar fi protezele dentare, punțile dentare și implanturile dentare.

Cris Smile cabinet stomatologic sector 5, care oferă o gamă completă de tratamente stomatologice, inclusiv implanturi dentare. Cris Smile a  fost fondat de dr. Cristina Munteanu, un medic stomatolog cu experiență vastă și cu o abordare empatică și personalizată față de fiecare pacient.

Pacienții care aleg să își facă implant dentar la Cris Smile beneficiază de o echipă de specialiști bine pregătiți și de o gamă completă de servicii și tehnologii de ultimă generație. Clinica este echipată cu cele mai moderne echipamente și instrumente stomatologice și oferă pacienților un mediu sigur, curat și confortabil pentru tratamentele dentare.

Dr. Cristina Munteanu și echipa sa de specialiști sunt dedicați îmbunătățirii sănătății orale și generale a pacienților lor, prin oferirea celor mai bune tratamente și servicii stomatologice, personalizate în funcție de nevoile și dorințele fiecărui pacient în parte. În ceea ce privește implanturile dentare, la Cris Smile se folosesc cele mai bune materiale și tehnologii disponibile, pentru a asigura un tratament de calitate și un rezultat estetic și funcțional deosebit.

Printre avantajele de a alege Cris Smile pentru implantul dentar se numără:

 1. Experiența și abordarea empatică a dr. Cristina Munteanu și a echipei sale de specialiști;
 2. Folosirea celor mai bune materiale și tehnologii disponibile pentru implanturile dentare, pentru a asigura un tratament de calitate și un rezultat estetic și funcțional deosebit;
 3. O gamă completă de servicii stomatologice, care includ pregătirea preoperatorie, implantul propriu-zis și monitorizarea postoperatorie, pentru a asigura succesul tratamentului;
 4. Un mediu sigur, curat și confortabil, echipat cu cele mai moderne instrumente și echipamente stomatologice;
 5. Prețuri competitive și transparență în ceea ce privește costurile și procedurile implicate în implanturile dentare.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt dispozitive medicale care sunt utilizate pentru a înlocui dinții pierduți sau deteriorați. Acestea constau dintr-un șurub din titan sau zirconiu, care este plasat în osul maxilar sau mandibular și care servește ca rădăcină artificială a dinților. Pe deasupra șurubului este montată o coroană dentară, care arată și funcționează ca un dinte natural.

Implanturile dentare sunt, de obicei, realizate din titan sau zirconiu, două materiale biocompatibile și durabile, care sunt capabile să susțină încărcături mari. De asemenea, implanturile dentare sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme, astfel încât să se poată potrivi cu nevoile și anatomia fiecărui pacient.

Avantajele implanturilor dentare

Există mai multe avantaje ale implanturilor dentare față de alte opțiuni de înlocuire a dinților, cum ar fi protezele dentare și punțile dentare. Iată cele mai importante avantaje ale implanturilor dentare:

 1. Ancorare puternică și durabilă

Implanturile dentare sunt ancorate direct în osul maxilar sau mandibular, ceea ce le oferă o ancorare puternică și durabilă. În contrast, protezele dentare și punțile dentare sunt fixate în gură cu ajutorul adezivilor dentari sau prin atașarea la dinții adiacenți. Aceasta înseamnă că protezele dentare și punțile dentare pot fi mai instabile și pot aluneca sau se pot mișca în timpul mesei sau în timpul vorbirii.

 1. Confort oral îmbunătățit

Implanturile dentare sunt mult mai confortabile decât protezele dentare, care pot fi incomode și pot cauza disconfort oral. Protezele dentare pot aluneca și se pot mișca în timpul mesei sau în timpul vorbirii, ceea ce poate fi deranjant și poate cauza anxietate și rușine socială. În contrast, implanturile dentare sunt stabile și oferă o senzație naturală și confortabilă, asemănătoare cu cea a dinților naturali.

 1. Estetică naturală

Implanturile dentare sunt mult mai estetice decât protezele dentare, deoarece coroana dentară este fabricată special pentru a se potrivi aspectul fizic și cu forma dinților naturali ai pacientului. Coroanele dentare montate pe implanturi dentare arată și se simt la fel de bine ca și dinții naturali, iar pacienții nu trebuie să se îngrijoreze cu privire la schimbarea aspectului lor fizic sau la încălcarea esteticii dinților lor naturali.

 1. Sănătate orală îmbunătățită

Implanturile dentare sunt mult mai bune pentru sănătatea orală decât protezele dentare și punțile dentare, deoarece nu necesită tăierea dinților sănătoși pentru a fi fixate. Punțile dentare necesită tăierea dinților adiacenți pentru a fi fixate, ceea ce poate afecta sănătatea dinților sănătoși și poate crește riscul de carii dentare și de infecții. În plus, implanturile dentare ajută la menținerea sănătății osului maxilar sau mandibular, deoarece stimulează creșterea osului și previn resorbția osului, care poate duce la slăbirea oaselor și la pierderea de dinți.

 1. Durabilitate crescută

Implanturile dentare sunt foarte durabile și pot dura ani de zile cu îngrijire adecvată. În contrast, protezele dentare și punțile dentare pot necesita înlocuire sau ajustare la fiecare câțiva ani, deoarece pot fi uzate sau deteriorate. Implanturile dentare pot rezista cu ușurință uzurii și deteriorării, dacă sunt îngrijite corespunzător și dacă se efectuează controale regulate la stomatolog.

 1. Funcționalitate crescută

Implanturile dentare oferă o funcționalitate crescută față de protezele dentare și punțile dentare, deoarece se comportă și se simt la fel ca dinții naturali. Pacienții care aleg implanturile dentare pot să mănânce și să vorbească cu ușurință, fără să se îngrijoreze cu privire la alunecarea sau mișcarea protezelor dentare sau punților dentare.

 1. Soluție permanentă

Implanturile dentare sunt o soluție permanentă pentru înlocuirea dinților pierduți sau deteriorați, spre deosebire de protezele dentare și punțile dentare, care pot necesita înlocuire sau ajustare în timp. Implantele dentare pot dura o viață întreagă, dacă sunt îngrijite adecvat și dacă pacienții efectuează controale regulate la stomatolog.

Partea superioară a formularului

Partea inferioară a formularului

Previous post Solutia pentru plosnitele de pat: Serviciile de dezinsectie profesionale
Next post BRAVO! Primaria Busteni, felicitata si premiata in cadrul Congresului AOR