Cât de eficientă este deratizarea în combaterea rozătoarelor?

Controlul rozătoarelor poate fi efectuat prin diferite metode. Cu toate acestea, se dovedește că nu întotdeauna garantează efectul așteptat. Află despre cele mai frecvente greșeli făcute la deratizare și de ce nu este întotdeauna eficientă?

Șobolanii reprezintă multe amenințări diferite: de la deteriorarea alimentelor, a instalațiilor și a structurilor de construcție, până la răspândirea bolilor și riscul de a ataca oamenii. Prin urmare, nu este de mirare că obligația de a extermina șobolani a fost reglementată prin lege.

De ce este ineficient controlul rozătoarelor?

Practica arată că eliminarea rozătoarelor efectuată în mod profesional de o firmă de deratizare avizată este aproape întotdeauna eficientă. Datorită acestui fapt, se poate chiar oferi clienților o garanție de trei luni după îndepărtarea șobolanilor. Dacă rozătoarele reapar în această perioadă, se va repeta tratamentul gratuit.

Dacă vrei totuși să efectuezi singur controlul rozătoarelor, află de ce astfel de tratamente nu aduc rezultatele așteptate. Cele mai comune motive pentru care controlul dăunătorilor la domiciliu eșuează.

  • Utilizarea preparatelor cumpărate din magazin pentru rozătoare, în special a otrăvurilor sub diferite forme, este probabil cea mai des folosită metodă de a scăpa de dăunători. Dar concentrația biocidului în preparatele disponibile în general este de obicei scăzută.
  • Se întâmplă uneori să dai peste o otravă foarte eficientă sau o capcană solidă și, deși elimini un număr mare de rozătoare, numărul acestora pare să crească. Poate că vin pur și simplu la tine, de exemplu dintr-o groapă de gunoi situată în apropiere sau dintr-o fabrică învecinată. Într-o astfel de situație, trebuie să ai grijă nu numai de controlul imediat, ci și de măsurile preventive.
  • Utilizarea otrăvurilor puternice (de exemplu, cianura). În acest fel, vei ucide rapid specimene individuale, dar șobolanii sunt creaturi foarte inteligente. Când apare o nouă sursă de hrană atractivă în zona lor, ei trimit o persoană slabă la cină și apoi o urmăresc îndeaproape. Dacă moare prea repede, restul populației va evita mâncarea otrăvită.

Cum se poate lupta împotriva rozătoarelor?

Metodele profesionale de combatere a dăunătorilor și cele amatoare sunt în principiu foarte asemănătoare. Se folosesc fie capcane mecanice, fie agenți chimici. În primul caz, dăunătorul poate fi eliminat imediat sau prins și eliberat departe de locuințele umane. Cu toate acestea, cea mai mare eficiență a combaterii rozătoarelor este obținută prin combinarea ambelor tipuri de control al rozătoarelor, adică mecanic și chimic.

Și aici se ajunge la diferența de bază dintre îndepărtarea șobolanilor profesioniști și amatori. O companie DDD specializată care oferă servicii de deratizare în București angajează tehnicieni instruiți care au mulți ani de experiență practică în controlul rozătoarelor. Datorită acestui fapt, ei cunosc obiceiurile dăunătorilor, astfel încât acțiunile lor sunt mai eficiente. În plus, au la dispoziție capcane profesionale și soluții specializate, care nu pot fi achiziționate din magazinele obișnuite.

Photo Employee engagement Previous post Cum să îți optimizezi procesele de HR pentru retenția angajaților
Photo Growth strategy roadmap Next post Ghid pentru dezvoltarea unei strategii de creștere pe termen lung